Ο “Βιοχώρος” προσφέρει στο Κέντρο Υγείας Λάρισας

Προσφορά από το μικροβιολογικό εργαστήριο “Βιοχώρος” στο Κέντρο Υγείας Λάρισας

Το μικροβιολογικό εργαστήριο “Βιοχώρος”, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες διενέργειας εργαστηριακών εξετάσεων, προσέφερε στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας αντιδραστήρια και αναλώσιμα για βιοχημικές εξετάσεις. Στόχος της ενέργειας είναι η αύξηση του ποσοστού της έγκαιρης διάγνωσης κάθε είδους νοσημάτων. Παράλληλα να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας φροντίδας των ασθενών που προσέρχονται στα Κέντρα Υγείας.

Τα αντιδραστήρια παραδόθηκαν από την ιατρό Μικροβιολόγο – Βιοπαθολόγο κα. Αναστασία Λαμπρογιώτα, επιστημονική υπεύθυνη των μικροβιολογικών εργαστηρίων “Βιοχώρος”. Ακολούθησε συνάντηση με το Διευθυντή – Υπεύθυνο και Συντονιστή Επιστημονικής Λειτουργίας του Κέντρου Υγείας Λάρισας (πρώην ιατρεία Ι.Κ.Α. Ρούσβελτ 4) γνωστό Λαρισαίο ορθοπεδικό – χειρουργό κ. Δημήτρη Καραμπάτσα και με το προσωπικό του Κέντρου Υγείας.

Ο κ. Καραμπάτσας ευχαρίστησε την κα. Λαμπρογιώτα για την γενναιόδωρη προσφορά της. Επισήμανε δε το γεγονός ότι τέτοιες χειρονομίες σπανίζουν στις ημέρες μας και είναι ιδιαίτερα σημαντικές και ευπρόσδεκτες.

Προσφορά από το μικροβιολογικό εργαστήριο “Βιοχώρος” στο Κέντρο Υγείας Λάρισας

Από την μεριά της η κα. Λαμπρογιώτα τόνισε ότι ”εφόσον υπάρχει η δυνατότητα να προσφέρεις, οφείλεις να το κάνεις, αφού και εμείς με την σειρά μας απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες που προσφέρουν με αυταπάρνηση τα Κέντρα Υγείας.” Εξήγησε ακόμα στους παρευρισκόμενους ότι πρόσφατα το Μικροβιολογικό Εργαστήριο “Βιοχώρος” προχώρησε σε προμήθεια νέου βιοχημικού αναλυτή οπότε προέκυψε ένα σημαντικό απόθεμα αντιδραστηρίων, αξίας άνω των 10.000 ευρώ, και θα ήταν κρίμα να μην χρησιμοποιηθεί προς όφελος των συμπολιτών μας. Έτσι λοιπόν επέλεξαν να το δωρίσουν στο Κέντρο Υγείας το οποίο καλύπτει τις υγειονομικές ανάγκες ενός μεγάλου μέρος κατοίκων της πόλης μας.

Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο Βιοχώρος διαθέτει 2 εργαστήρια. Το ένα βρίσκεται στην πλατεία Αβέρωφ επί της Αμμοχώστου 2 και το άλλο στην Νεάπολη επί της Καραολή και Δημητρίου 26.

Πηγή

Μετάβαση στο περιεχόμενο